علاوه بر باکلاس بودن و اینکه lcd تکنولوژی جدیدی است که دکور با کلاسی را به اتاق نشیمن می دهد،فرق یک تلویزیون lcd با دیگر انواع تلویزیون چیست؟
تلویزیون های صفحه مسطح مانند LCD و پلاسما ها به طور قابل ملاحظه ای روشن تر و دارای کنتراست بالاتری نسبت به دیگر تلویزیون های موجود قدیمی هستند.این به آن معنی است که یک تلویزیون lcd یا پلاسما در تحت شرایط نوری یکسان اتاق، نسبت به دیگر همنوعان خود تصویر بهتری را برای دیدن ارائه می کند.در صورتی که در یک اتاق نسبتا روشن به LCD نگاه کنید به واسطه نور موجود در اتاق،تصویر محو نمی شود در اصطلاح به این پدیده شسته شدن تصویر می گویند.همچنین وجود نور یا یک لامپ در اتاق باعث افتادن نور لامپ بر روی lcd همانند آنچه که در تلویزیون های CRT دیده اید اتفاق نمی افتد.زیبایی این تکنولوژی آنجا نمایانگر می شود که برایتماشای تلویزیون و دیدن تصویر بهتر مجبورنیستید تا لامپ های اتاق را خاموش کنید!
جدیدا تکنولوژی lcd با جهش به LED بهبود قابل ملاحظه ای را در مصرف برق و نور پس زمینه شاهد بوده است. نور پس زمینه در LED برای دیدن رنگهای سیاه و نزدیک به سیاه بسیار طبیعی تر از LCD است.
همچنین زاویه دید برای بیشتر LCD ها 160 درجه است و شما می توانید تقریبا از هر جایی به تماشای تلویزیون بپردازد یعنی از خط مرکزی فرضی که بر صفحه LCD عمود شود از هر طرف،به میزان 80 درجه می توانید مکانی را برای دیدن برنامه های تلویزیون انتخاب کنید.
تصویر نرم تر و رنگی تر و از همه مهمتر بزرگتر است
lCd بر خلاف هم کیشان قبلی خود همانند تلویزیون های CRT دارای خطوط اسکن نیستند.در تلویزیون های قدیمی یک اشعه از گوشه سمت چپ - بالا به سمت گوشه راsت - پایین شروع به اسکن کل صفحه می نمود و در مسیر اسکن نقاط صفحه نمایش را بسته به شدت روشنایی آن در تصویر اصلی،روشن می نمود این اسکن با سرعت بالا انجام می گرفت و باعث می شد تا چشم تصویر را به صورت یکتا و پیوسته ببیند اما در تلویزیون ها LCD هر پیکسل دارای الکترودی از یک ترانزیستور است که باعث می شود تا تصویر شفاف و بزرگ را شاهد باشیم.
تکنولوژی های جدید LCD باعث شده است تا زمان پاسخ بیشتر شود و در نتیجه آن ، تصویری نرمتر بر روی صفحه تشکیل خواهد شد.همچنین در LCD نرخ رفرش(تشکیل مجدد تصویر) بیشتر شده و در محدوده 100HZ تا 240HZ قرار گیرد.این تغییر در صحنه های اکشن که دارای سرعت بالایی هستند باعث بهبود کیفیت و نمایش دقیق فیلم خواهد شد و از شر محو حرکتهای سریع که در تلویزیون های CRT وجود داشت راحت می شویم.
اصطلاح زمان پاسخ(Response time) ،طول زمانی است که یک پیکسل نیاز دارد تا خود را خود را مجددا روشن کند یا تغییر وضعیت دهد برای مثال زمان لازم برای تغییر وضعیت از حالت فعال به حالت غیر فعال و مجددا
فعال شدن آن را زمان پاسخ می گویند.زمان پاسخ برحسب میلی ثانیه ms سنجیده می شود.lcd های کنونی در بازار زمان پاسخی زیر 20ms دارند.زمان پاسخ بیشتر از این مقدار باعث نمایش تصویر به صورت ناخوشایندی خواهد شد.
LCD ها همچنین با دو مقیاس 16:9 و 4:3 به بازار می آیند این دو عدد نمایانگر نسبت عرض به ارتفاع تصویر است.برای مثال در 16:9 عرض تصویر 16 واحد و ارتفاع آن 9 واحد خواهد بود.
مقیاس 16:9 برای نمایش DVD و فیلم های HDTV مناسب است و مقیاس 4:3 برای نمایش بیشتر فرمت های تلویزیونی موجود مناسب است.
البته اگر شما از مقیاس 4:3 برای نمایش یک فیلم با فرمت DVD استفاده کنید به این معنی نیست که تصور اعوجاج پیدا کرده و بد شکل می شود.و یا برعکس آن برای فیلمهای واید اسکرین رخ نمی دهد lcd نوار های خاکستری رنگی را به بالا و پایین آن اضافه می کند و تصویر را در مقیاس صحیح نمایش می دهد.
البته این مسئله فقط به صورت موقت خواهد بود و کلیه فرمت های نمایش ویدیوئی در آینده به سمت HDTV خواهند رفت.
LCD یک نمایشگر تلویزیون است که می تواند فرمت های HDTV و TV معمولی و ویدیو های خانگی را نمایش دهد.LCD همچنین به عنوان یک نمایشگر کامپیوتر هم کاربرد دارد در حقیقت LCD می تواند بسیار ی از فرمت های ویدیوئی را بپذیرد.به طور معمول ورودی هایی برای HDMI و S-video و یک یا دو ورودیRGB 15 پایه برای ورودی از کامپیوتر دارند این ویژگی LCD را به یکی از بهترین انتخاب ها برای نمایش داده و محتویات اینترنت تبدیل می کند.
توجه:در صورتی که می خواهید همراه با نمایش تلویزیون از امکان اتصال به کامپیوتر LCD هم استفاده کنید حتما وجود پورت RGB 15 پین را بر روی LCD چک کنید.ممکن است بعضی از این مدلها این امکان را برداشته باشند.
Lcd دارای طول عمر زیادی است میانگین طول عمر یک مدل 60000 ساعت کار عنوان می شود به این معنی که اگر شما بخواهید بدون وقفه و 24 ساعت در روز به تماشای تلویزیون بپردازید نزدیک به هفت سال طول می کشد
تا بتوانید این 60000 ساعت را پر کنید و در صورتی که به صورت نرمال به تماشای تلویزیون بپردازید یعنی به طور میانگین روزی 8 ساعت تلویزیون روشن باشد آنگاه نزدیک 20 سال طول خواهد کشید تا این تعداد ساعت کارکرد را پر کنید.
توجه: طول عمر تلویزیون های LCD از طول عمر تلویزیون های پلاسمای هم سایز خود بیشتر است.بسیار از شرکت های ادعا می کنند که lcd آنها نزدیک به 80000 ساعت به طور پیوسته در شرایط کنترل شده نور و دما کار می کند.البته باید در این گفته شک داشت زیرا کدام اتاقی را می شناسید که نور نداشته باشد و یا دمای آن دقیقا کنترل شود این صرفا یک گفته تبلیغاتی است که نمی توان بر روی آن حساب کرد.
مورد دیگری که باید به آن توجه شود این است که طول عمر لامپ تصویر LCD بسیار کمتر از طول عمر خود پکیج است و بعد از زمان کارکرد تعیین شدن تعادل رنگ در تصویر به هم می ریزد و ممکن است تصویر را با یک فیلتر قرمز یا رنگ دیگری ببینید.بنابراین بسیار عاقلانه تر است تا LCD با مارک معروفی همانند سونی و JVC و توشیبا و .. بخرید و پول بیشتری را بابت آن بپردازید تا اینکه از مارک های ارزان و نامعتبر چینی بخرید زیرا لامپ تصویر آنها دارای طول عمر بسیار کمتری از مارک های معروفی همانند سونی هستند و بعد از مدتی مجبور خواهید بود این اختلاف قیمت را بابت تعویض لامپ بپردازید.بهتر است قبل از خرید مدل مورد نطر از میانگین طول عمل لامپ LCD اطلاع کسب کنید.
مهدی موسوی یکی از مدیران بانه پدیا است.قبلا در مورد تکنولوژی در سایتهای مختلفی می نوشت اما اکنون بیشتر به برنامه نویسی و طراحی نرم افزار مشغول است.از سال 90 در شرکت ژیار سافت به کار مشغول است.
لیست پست های مهدی موسوی
سپاس از توضیح کامل و جامعتون