امروزه تکنولوژی وسایل الکتریکی و چند رسانه ای به سرعت رشد می کند طوری که برنامه ریزی برای خرید یک وسیله ممکن است با مشکل مواجه شود و وسیله جدیدی با قیمتمناسبی وارد بازار شود و برنامه شما را برای خرید به هم بریزد.یکی از این تکنولوژی ها LCd است که به دنبال آن تلویزیون پلاسما و تکنولوژی تلویزیون LED معرفی گردید.برای اینکه بتوانید انتخاب درستی در خرید داشته باشید این راهنما می تواند کمک موثری برای شما باشد.
در این مقاله منظور از تلویزیون های LCD قدیمی تلویزیون هایی است که از تکنولوژی LED استفاده نمی کنند.زیرا همانطور که بعدا خواهیم دید LCD و LED تفاوت جزئی در تکنولوژی با هم دارند که کیفیت تصویر را بسیار بهبود می بخشد.
تلویزیون های LED از نظر فنی، عضوی از خانواده تلویزیون های LCD هستند صفحه نمایش تلویزیون LCD همان صفحه نمایش تلویزیون LED است تفاوت این دو تکنولوژی تنها در تکنولوژی نور زمینه است. که بر کیفیت تصویر تاثیر شگرفی دارد.
تکنولوژی LCD های قدیمی از نوعی از لامپهای فلورسنت و یا تکنولوژی آرایه های مسطحی از لامپ متفاوت است.LED از دیود های انتشار دهنده نور (Light Emitting Diode) برای روشن کردن صفحه تصویر استفاده می کند.
همانگونه که تنوع لامپ های فلورسنت در تکنولوژی های قدیمی LCD زیاد است تنوع LED های تولید کننده نور هم در تکنولوژی LED گسترده است.
تلویزیون های LED همانند sony KDL-55xBR8 وجود دارند که یک پنل از LED ها در پشت LCD قرار گرفته اند این LD ها سه رنگ تولید و می توانند برای تولید رنگ دلخواه کنترل شوند.این نوع قرار گیری با نام تکنولوژی Local Dimming معروف است و در مکانهایی از تصویر که رنگ تیره یا سیاه دارد نور پس زمینه را محو می کند و باعث کنتراست بهتر تصویر در نواحی سیاه می شود.
اما در تلویزیون های LED سامسونگ،LED های تولید کننده نور در لبه های LCD قرار گرفته اند و باعث می شوند تا تلویزیون بسیار باریک و ظریف تولید شود.عملکرد اینگونه تلویزیون های همانند تلویزیون ها LCD است اما ظرافت و زیبایی مخصوص خود را دارند و از local dimming استفاده نمی کنند.در این مقاله ما تکنولوژی local Dimming LED را با تلویزیون ها LCD مقایسه می کنیم.
کنتراست /سطح بندی رنگ سیاه:
تلویزیون های LCD همیشه هنگامی که تلویزیون روشن است نور پس زمینه دارند برای تولید رنگ سیاه بر روی صفحه نمایش بایستی مانع از برخورد نور پس زمینه به صفحه نمایش شوند و اینکار را با استفاده از منحرف کردن کریستال به یک مکان بسته انجام می دهند که این عمل باعث به وجود آمدن کنتراست کم تصویر و محو شدن جزئیات در نواحی تاریک تصویر است. در تلویزیون های LED، سعی شده است تا این نقیصه با استفاده از local dimming رفع شود.با استفاده از این تکنولوژی،در نواحی تیره تصویر با کنترل نور LED ها سعی می کنند تا میزانتیرگی نقاط را بالاتر برند و کنتراست بهتری را برای تصویر تولید کنند و جزئیات نواحی تیره را بهتر نمایش دهند.
دقت رنگ:
اگر از LED های تولید کننده رنگ سفید در تکنولوژی LED استفاده شود تصویر تولید شده با LCd فرق چندانی نخواهد داشت اما هنگامی که از LED های تولید کننده RGB استفاده می شود رنگها به صورت طبیعی تری نمایش داده می شوند.
زاویه دید:
تکنولوژی LCD های قدیمی تلاش بسیاری برای بهبود زاویه دید کرده اند اما تا امروز بهترین زاوه دیدی که داده اند نمی تواند زاویه های ککمتر از 30 درجه از لبه تصویر را پوشش دهد اما در تکنولوژی تلویزیون های LED این مقدار بسیار بهتر شده است تا حدودی که در این زمینه( زاویه دید) با تلویزیون های پلاسما رقابت می کند.
استفاده برای کامپیوتر :
در این زمینه هر دو تکنولوژی تلویزیون های LCD و LED در برابر سوختگی صفحه نمایش ایمن هستند و در این زمینه می توانند برابر باشند.
نمایش ویدیو های با سرعت زیاد (فیلم های حاوی صحنه های اکشن):
ویدیو هایی که دارای صحنه های اکشن هستند و در فاصله زمانی بسیار کم تعداد زیادی از اتفاقات رخ می دهد به زمان پاسخ و نرخ رفرش صفحه وابسته هستند و هیچگونه وابستگی به تکنولوژی تولید نور پس زمینه ندارند. در صورتی که این فاکتور برایتان مهم است باید بر اساس زمان پاسخ(Response time) و ( Refresh rate) تصمیم بگیرید که کدام مدل (توجه کنید مدل نه LCD یا LED) را بگیرید.
طول عمر:
بسیاری از شرکت ها برای تلویزیون های LED خود طول عمر میانگین 100/000 ساعت را در نظر گرفته اند.این زمان بسیار زیاد است و با توجه به اینکه مدت زمان زیادی نیست که تکنولوژی LED وارد بازار شده است و سابقه ای در این زمینه ثبت نشده است نمی توان قطعی اظهار نظر کرد.اما با توجه به نحوه تولید تصویر و نور پس زمینه تلویزیون های LED طول عمر زیادتری نسبت به تلویزیون های LCD دارند.
مصرف برق:
تلویزیون های LED که در این مقاله به شرح جزئیات آنها پرداختیم (دارای تکنولوژی local dimming) به مقدار بسیار کمی بیشتر از تلویزیون های LCD قدیمی برق مصرف می کنند.مصرف برق این تلویزیون ها در حدود مصرف برق تلویزیون های پلاسما است.البته مصرف برق تلویزیون هایی که با استفاده از LED های کار گذاشته شده در لبه پانل کار می کنند (Edge lit) کمتر از تلویزیون های LCD است.در صورتی که مصرف برق تلویزون برایتان مهم است ترتیب مصرف برق از کم مصرف به پر مصرف به صورت زیر است:
1- تلویزیون ها LED Edge Lit
2-تلویزیون های LCD قدیمی
3- تلویزیون های LED local dimming
4- تلویزیون های پلاسما
مهدی موسوی یکی از مدیران بانه پدیا است.قبلا در مورد تکنولوژی در سایتهای مختلفی می نوشت اما اکنون بیشتر به برنامه نویسی و طراحی نرم افزار مشغول است.از سال 90 در شرکت ژیار سافت به کار مشغول است.
لیست پست های مهدی موسوی
با سپاس فراوان .
اطلاعات مفيدي بود . آيا درست است كه مي گويند سايز 42 و 37 براي تلويزيون هاي Led غيراستاندارد است و بايد 40 آنها را تهيه كنيم
خداخیرتان دهد.