مطالب مرتبط:
راهنمای خرید LCD - مزایای LCD
هنگامی که برای خرید به فروشگاه های لوازم خانگی می روید با انواع و اقسام مدلهای LCD با ویژگی های متفاوت روبه رو خواهید شد.ممکن است قبل از سفر از دوست یا آشنایی شنیده باشید که فلان مدل خوب است و اگر خوب توجه کرده باشید یک سری ویژگی هایی را برایتان ردیف کرده است تا ثابت کند که مدلی که او خریده بهترین است.
شاید خرید دوست شما برای او بهترین خرید باشد اما برای شما لزوما بهترین خرید نیست.
مدلهای متفاوتی از lcd ها امروز در بازار یافت می شوند.جنسهایی از شرکتهایی معتبر و همچنین شرکتهایی ناشناخته.در صورتی که از فروشنده مزایای هر مدل را بپرسید یک سری ارقام و اصطلاحات را برای شما بیان می کند و بدون اینکه از آن سر دربیاورید فکر می کنید که هر چه این اعداد بزرگتر باشد بهتر است اما همیشه این طور نیست.برای مثال در مورد lcd برای مثال زمان پاسخ نباید زیاد باشد(Response time).
سعی می کنیم که در این سایت آنچه را که برای خرید وسایل الکتریکی لازم دارید در اختیار شما قرار دهیم تا با خیال راحتتر و بهتر بتوانید بهترین کالا را برای خرید انتخاب کنید.
توجه : یک سری از اطلاعاتی که در این مطلب شرح داده می شود فنی است و ممکن است فروشندگان غیر حرفه ای از آنان مطلع نباشند پس به فروشندگان گیر ندهید در عوض یک کاتالوگ از آنها درخواست کنید و خودتان مشخصات آن را پیدا کنید.
120Hz/240Hz/480Hz:
این اعداد واحد آنها هرتز است و بنابراین نمایش دهنده فرکانس هستند. در حقیقت این اعداد نمایش دهنده نرخ رفرش صفحه تصویر هستند.در تلویزیون های معمولی نرخ رفرش 60HZ است به این معنی که در طول یک ثانیه تصویر 60 بار بازسازی و یا نقاشی می شود.اما در تلویزیون های lcd این مقدار دو و چهار برابر شده است تا مشکلات محو تصویر در صحنه های اکشن بر طرف شود.گاهی این افزایش با استفاده از دستکاری در نور پس زمینه انجام می شود و عدد ذکر شده حقیقی نیست.هر شرکت برای lcd های خود از یک اصطلاح برای این اعداد استفاده می کند.برای مثال سونی از MotionFlow ,شارپ از AquoMotion,سامسونگ از AutoMotion Plus و LG از اصطلاح TrueMothion استفاده می کند اما برغم نامهای متفاوت همه از این اصطلاحات برای بیان نرخ رفرش صفحه استفاده می کنند.
Aspect Ratio:
این اصطلاح بیانگر نسبت مقیاس عرض به ارتفاع تصویر است.دقت داشته باشید که گفتم تصویر نه اندازه صفحه نمایش.تا چند سال پیش نسبت 4:3 معمول ترین مقیاس در پخش برنامه های ویدیوئی بود اما در چند سال اخیر نسبت 16:9 در حال محبوب شدن و فراگیری در حوزه پخش برنامه های ویدیویی است.مانیتور های کامپیوتر اغلب از نسبت 16:10 پستیبانی می کنند و تعداد کمی تلویزیون هم موجود هیتند که از نسبت 2:35:1 که برای پخش فیلمها استفاده می شود پشتیبانی می کنند.
CFL Back Light
CFL مخفف Cold Cathode Flourescent Light است که نوع تکنولوژی تولید نور پس زمینه LCD را ذکر می کند.
Component Video:
ورودی ویدیوی آنالوگ که سیگنال ویدیوئی را حداقل بین سه سیم تقسیم می کند.سیگنالهای ویدیویی به دو نوع فرمت RGB وYPbPr فرستاده می شوند.این ورودی ویدیو می تواند سیگنالهای با کیفیت بالا HD را حمل کند.
Composit Video:
یک ورودی آنالوگ است که سیگنال ویدیوئی را فقط بر روی یک کابل منتقل می کند.این ورودی نمی تواند سیگنال های با کیفیت HD را حمل کند.
نسبت کنتراست:
نسبتی است که میزان درخشندگی روشنترین نقطه سفید را نسبت به تاریکترین نقطه سیاه را که LCD می تواند همزمان نمایش دهد را شنان می دهد این فاکتور هر چقدر بیشتر باشد بهتر است.
HDMI:
مخفف High Defenition MultiMedia Interface است.یک ورودی دیجیتال است که می تواند ویدیو را به صورت غیر فشرده و همراه با حداکثر 8 کانال صوتی را حمل کند.همچنین این فرمت می تواند سیگنال های کنترلی برای کنترل وسایل مختلف از یک مارک را هم انتقال دهد.آنچه بیشتر در بازار مدنظر است انتقال ویدیو همراه با 8 کانال صوت است.
Internet Connectivity:
این اصطلاح بیانگر توانایی وسیله برای اتصال به اینترنت است.بسیاری از تلویزیون های LCD هم اکنون به پورت های RJ45 ( کابل شبکه ) و یا ورودی WiFi مجهز هستند تا بتوانند به صورت مستقیم به اینترنت متصل شوند.البته اتصا به اینترنت آنها همانند اتصال یک کامپیوتر به اینترنت نیست بلکه به صورت درونساخت امکاناتی برای اتصال به yahoo ، یوتیوب و دیگر سایتهای اشتراک ویدیو و یا سایتهای اشتراک عکس همانند Flicker و همچنین شبکه های اجتماعی همانند فیس بوک و ... را دارا هستند. این آیتم در بعضی مدلهای LCD وجود دارد و در بعضی دیگر ممکن است به صورت Optional باشد.
همانند 120HZ شرکت ها نامهای متفاوتی را برای این سروی دارا هستند.
LED Edge Lighting:
تعداد از LCD ها نور پس زمینه را با استفاده از LED هایی که در لبه های LCD جایگذاری شده اند تولید می کند.این نوع LCD ها باعث می شوند.این تکنولوژی باعث ساخت LCD در سایز بسیار نازکتر و همچنین رنگ و کنتراست بهتری را نسبت به دیگر lcd ها که از لامپ فلورسنت استفاده می کنند ارائه می دهد.
NTSC:
مخفف National Television System Committee است که یک فرمت تلویزیونی آنالوگ است که در کشور های آمریکا،ژاپن، کره جنوبی، تایوان ،برمه، و بعضی از جزایر اقیانوس آرام مورد استفاده قرار می گیرد.
PAL:
مخفف Phase Alternating Line است.یک فرمت ویدیوئی انالوگ است که برای پخش برنامه های تلویزیونی در کشور های اروپائی و آفریقا و استرالیا و کشور های جنوب آسیا مورد استفاده قرار می گیرد.این فرمت در ایران هم برای پخش برنامه های تلویزیونی مورد استفاده قرار می گیرد.
Resolution:
تعداد پیکسل های موجود در تصویر است که معمولا به صورت ضرب دو عدد بیان می شود همانند 1080*1920 .این دوعدد به صورت ضرب تعداد خطوط عرض تصویر در خطوط ارتفاع تصویر است.
Response Time:
زمانی است که طول می کشد تا یک پیکسل از رنگ سیاه ( حالت فعال) به رنگ سفید (حالت غیر فعال ) برود و مجدد به رنگ سیاه برگردد.این فاکتور فقط برای تلویزیون های LCD به کار می رود.
RS232:
یک ورودی سریال است که برای وصل کردن دستگاههای کنترلی و تنظیم کننده به صورت سریال به LCD کاربرد دارد . این استاندارد قبل فقط در کامپیوتر ها مورد استفاده قرار می گرفت اما امروزه در بیشتر وسایل جهت برنامه ریزی و کنترل دستگاه با استفاده از کامپیوتر و یا وسیله کنترلی دیگری مورد استفاده قرار می گیرد.
SECAM:
یک فرمت ویدیوئی همانند PAL و NTSC است که در کشور های فرانسه و روسیه و آسیای مرکزی و قسمتهایی از آفریقا مورد استفاده قرار می گیرد.
مهدی موسوی یکی از مدیران بانه پدیا است.قبلا در مورد تکنولوژی در سایتهای مختلفی می نوشت اما اکنون بیشتر به برنامه نویسی و طراحی نرم افزار مشغول است.از سال 90 در شرکت ژیار سافت به کار مشغول است.
لیست پست های مهدی موسوی