باتری های قابل شارژ از گروه سلول های الکتروشیمیایی ذخیره کننده انرژی الکتریکی هستند. به این نوع سلول ها، سلول های ثانویه گفته می شود زیرا واکنش های الکتروشیمیایی به صورت برگشت پذیر در آنها اتفاق می افتد. باتری های قابل شارژ در اندازه ها و انواع مختلف (برای استفاده در کاربرد ها و دستگاه های مختلف) وجود دارند و شامل باتری های دکمه ای کوچک تا باتری های مگاواتی در شبکه توزیع می شوند.
چند ترکیب شیمیایی معمول در باتری های قابل شارژ استفاده می شوند که عبارت اند از: ترکیب سرب-اسید(lead-acid)، نیکل-کادمیم(NiCd)، نیکل-ترکیب فلز(NiMH)، لیتیوم-یون (Li-ion)، و لیتیوم-یون-پلیمر(Li-ion polymer).
باتری های قابل شارژ نسبت به سایر باتری ها که برای یک بار استفاده می شوند، هزینه کمتری دارند و تاثیرات زیست محیطی کمتری برجا می گذارند. برخی از باتری های قابل شارژ در اندازه های مشابه سایر باتری ها تولید و عرضه می شوند با این تفاوت که امکان شارژ و استفاده مجدد از آنها وجود دارد.
موارد استفاده:
از باتری های قابل شارژ در استارت ماشین، دستگاه های قابل حمل، وسایل نقلیه سبک (مانند ویرچرهای چرخ دار برقی، کارت های گلف، دوچرخه برقی، و جرثقیل های سیار)، ابزارها و نیز دستگاه های تغذیه UPS، استفاده می شود.
به طور معمول باتری های قابل شارژ جدید باید قبل از استفاده شارژ شوند، باتری های جدید می توانند تا چند ماه انرژی را در خود ذخیره کنند و در حدود 70 درصد از ظرفیت نامی خود را در دسترس بگذارند.
در کاربردهای ذخیره انرژی شبکه، زمانی که بخواهند انرژی الکتریکی را برای استفاده در زمان اوج مصرف به شبکه تزریق کنند، از باتری های قابل شارژ برای هم سطح کردن بار شبکه استفاده می کنند. همچنین در شبکه های تولید برق جدید مانند تولید برق ازانرژی خورشیدی، برای ذخیره انرژی در طول روز و مصرف آن در شب از باتری های قابل شارژ استفاده می شود.
شارژ و دشارژ(خالی شدن باتری بر اثر مصرف):
در پروسه شارژ باتری قطب مثبت باتری اکسیده می شود و در این فرایند الکترون (حامل بار الکتریکی) تولید می شود و قطب منفی باتری به عنوان مصرف کننده که الکترون ها را جذب می کند عمل می کند. این انتقال الکترون باعث تولید جریان الکتریکی در مدار الکتریکی خارجی باتری می شود. الکترولیت می تواند به عنوان بافر برای یون در حال جریان بین الکترودها(همانند آنچه در باتری های لیتیوم-یون و نیکل-کادمیم اتفاق می افتد) عمل کند. الکترولیت همچنین می تواند در واکنش الکتروشیمیایی نقشی فعال داشته باشد (همانند آنچه در سلول های سرب-اسید دیده می شود).
انرژی که برای شارژ باتری استفاده می شود معمولا از شارژر باتری که به برق متناوب (AC) پریز متصل است، تامین می شود. شارژ باتری توسط شارژر می تواند از چند دقیقه در شارژرهای سریع تا چند ساعت طول بکشد. بیشتر باتری ها این قابلیت را دارند که بسیار سریعتر از زمانی که شارژر برای شارژ نیاز دارد، شارژ شوند. شارژهایی وجود دارند که می توانند باتری ها ی NiMH را در 15 دقیقه شارژ کنند. شارژهای سریع باید از چند شیوه مختلف برای تشخیص شارژ کامل استفاده کنند(مانند تشخیص از طریق ولتاژ، دما و ... . )، تا بتوانند قبل از اینکه به باتری به دلیل شارژ بیش از حد صدمه برسد، فرآیند شارژ را متوقف کنند.
باتری های چند سلولی قابل شارژ در صورتی که به صورت کامل دشارژ شوند در معرض آسیب به سلول های خود خواهند بود. در حال حاضر شارژرهایی که میزان جریان شارژکننده را تنظیم می کنند وجود دارند. باید توجه داشت که تلاش برای شارژ باتری های غیر قابل شارژ می تواند باعث انفجار این باتری ها شود. باتری های مایع که در ماشین استفاده می شوند نیز از نوع باتری قابل شارژ محسوب می شوند و با تعویض مایع الکترولیتی موجود در آنها شارژ می شوند.
یادداشت های تکنیکی تولید کنندگان باتری معمولا دارای اصطلاح VPC هستند که به معنی مقدار ولت هر سلول تشکیل دهنده باتری می باشد. به عنوان مثال برای شارژ یک باتری 12 ولتی ( که از 6 سلول 2 ولتی تشکیل شده است) با VPC 2.3 به مقدار ولتاژ 13.8 (2.3*6) در ترمینال های شارژ نیاز دارید. باتری های غیر قابل شارژ قلیایی و سلول های زینک- کربن زمانی که نو باشند ولتاژ 1.5 ولت دارند ولی ولتاژ به تدریج شروع به افت می کند. بیشتر باتری های NiMH AAو AAA سلول های 1.2 ولتی دارند و می توانند به جای باتری های قلیایی در وسایل استفاده شوند.
شارژ معکوس:
قرار دادن باتری دشارژ شده در معرض جریانی در جهت دشارژ (مصرف انرژی باتری) بیشتر باتری، را فرایند شارژ معکوس می نامند که باعث آسیب رساندن به باتری می شود. شارژ معکوس در شرایطی می تواند پیش بیاید که دو مورد از معمول ترین آنها عبارت اند از:
زمانی که باتری به صورت برعکس به مدار شارژکننده متصل شود.
زمانی که باتری تشکیل شده از سلول های سری با یکدیگر، در حد بالایی دشارژ شده باشد.
زمانی که یک سلول به صورت کامل دشارژ شده است، سلول های دیگر که هنوز شارژ دارند به این سلول کاملا د شارژ شده جریانی در جهت معکوس وارد می کنند (فرآیند وارونه شدن سلول). این اتفاق ممکن است حتی برای سلولی هم که کاملا دشارژ نشده ولی تا حد زیادی ضعیف شده است، پیش بیاید. اگر جریان نشتی باتری به اندازه کافی بزرگ باشد، مقاومت داخلی سلول ضعیف شده ولتاژ معکوسی را تجربه می کند که بیش از ولتاژ مستقیم باقی مانده در سلول است. این اتفاق باعث می شود که پلاریته(قطبیت) سلول ضعیف شده برعکس شود(محل قطب های مثبت و منفی عوض می شود) و این در حالی است که جریان از داخل آن در حال عبور است. این فرایند می تواند به طور اساسی سبب کاهش طول عمر سلول ضعیف شده شود و در نتیجه کاهش طول عمر کل باتری را به همراه داشته باشد. هر چه نرخ دشارژ بالاتری مورد نیاز باشد، باید سلول ها بیشتر با یکدیگر هماهنگ باشند؛هم از جهت نوع سلول و هم از نظر وضعیت شارژ.
در برخی موارد حاد وارونه شدن سلول باعث انتشار دود و آتش گرفتن باتری می شود.
در کاربرد های حیاتی که از باتری های Ni-Cad استفاده می شود، مانند استفاده از آنها در هواپیما، بار(مصرف کننده) به صورت جداگانه به ترمینال هر سلول متصل می شود و به این ترتیب هر سلول به صورت جداگانه دشارژ می شود، این کار مانع وارونه شدن سلول می شود. برای شارژ این باتری ها، مجددا سلول ها به صورت سری در مدار شارژر با یکدیگر قرار داده می شوند.
عمق دشارژ:
DOD یا عمق دشارژ معمولا به صورت درصد ظرفیت نامی آمپر-ساعت بیان می شود؛ DOD 0 درصد به معنی عدم دشارژ است. از آنجایی که ظرفیت قابل استفاده باتری به نرخ دشارژ (یا مصرف) آن و نیز ولتاژ قابل استفاده در پایان مرحله دشارژبستگی دارد، عمق دشارژ باید برای نشان دادن نحوه اندازه گیری آن، تعیین شود. به دلیل تفاوت های موجود هنگام تولید، معیار عمق دشارژ برای تخلیه کامل باتری در طول زمان و یا در طول دوره های تخلیه، می تواند تغییر کند. به طور کلی هرچه عمق دشارژ در دوره های مختلف شارژ/دشارژ کمتر باشد، سیستم باتری قابل شارژ در مقابل این دوره ها تحمل و مقاومت بیشتری خواهد داشت.
اجزای فعال:
اجزای فعال در سلول ثانویه، مواد شیمیایی هستند که ماده فعال دارای بار مثبت و منفی را در الکترولیت تولید می کنند. بار مثبت و منفی از مواد مختلفی شاخته شده اند که در آن بارمثبت نشان دهنده کاهش پتانسیل و بار منفی دارای پتانسیل اکسایشی هستند. مجموع این پتانسیل ها همان پتانسیل استاندارد یا ولتاژ سلول باتری است.
در سلول های اولیه الکترودهای مثبت و منفی به ترتیب به عنوان کاتد و آند شناخته می شدند. اگرچه این قرارداد گاهی به سیستم های قابل شارژ مخصوصا سلول های لیتیوم- یون که بر اساس سلول های لیتیوم اولیه هستند، اعمال می شود؛ ولی این کار می تواند موجب سردرگمی شود. زیرا، در سلول های قابل شارژ الکترود مثبت در زمان دشارژ کاتد است و در زمان شارژ آند، و این مساله به صورت معکوس برای الکترود منفی نیز وجود دارد.
باتری های لیتیوم- یون (Li-ion):
در مقایسه با وزن آنها توان بسیار بالایی دارند.
در لب تاپ ها و تلفن های همراه مدرن به کار برده شده است.
هم اکنون بازار را از دست باتری های NiMH ربوده است.
به ازای هر سلول 3 ولت خروجی دارد بنابراین به صورت مستقسم قابل تعوض با باتری های معمول 1.5 ولتی نیست(در واحد هایی که به جای دو باتری 1.5 ولتی به کار می رود فروخته می شوند)
از لایه های ورق آلومینیوم که با اکسید کبالت پوشیده شده است و به عنوان کاتد عمل می کند، ساخته شده است و از لایه های مس پوشیده شده با مواد کربنی به عنوان آند استفاده می کند.
غشای کاتد و آند با لایه ای از پلاستیک از همدیگر مجزا شده اند و در حالی که به همدیگر پیچیده شده اند در الکترولیت مایع که محیطی از لیتیوم است، غوطه ور شده اند.
این باتری های به همان میزان باتری های NiMH انرژی تولید می کنند ولی با این تفاوت که 40 درصد از آنها کوچکتر هستند، نصف آنها وزن دارند، و برای محیط زیست سالم تر هستند زیرا آنها شامل مواد سمی مانند کادیوم و جیوه نیستند.
این باتری ها در حال حاظر از باتری های NiMH گران تر هستند.
در رابطه با شارژ باتری های Li-ion نکات ایمنی باید رعایت شود به این صورت که تنها باید با از شارژهای مخصوص هر باتری از این نوع برای شارژ ان استفاده کرد.
باتری های نیکل-کادمیوم(NiCd):
این باتری ها در ابتدا انرژی مورد نیاز وسایل همراه مانند دوربین، لب تاپ و تلفن های همراه را تامین می کردند.
تا سال 1992 استاندارد صنعت برای کامپیوتر های همراه بود.
باتری های نیکل- کادمیم به صورت مجازی با باتری های NiMH و Li-ion جایگزین شدند.
باتری های نیکل- کادمیم دارای حافظه هستند که باعث می شود بهره آنها به بالاترین حد ممکن نرسد.
باتری های نیکل- کادمیم در صورتی که به درستی از بین نروند باعث آلودگی محیط زیست می شوند.
قیمت پایین و قابلیت توان بالای این باتری ها آنها را به بهترین گزینه برای وسایل همراه دارای موتور مانند ابزار های قدرتی تبدیل کرده است.
از هیدرواکسید نیکل و کادمیم برای الکترود و هیدرواکسید پتاسیم به عنوان الکترولیت استفاده می کنند.
باتری های نیکل- ترکیب فلز(NiMH):
ابتدا در سال 1990 معرفی شدند.
هیدرواکسید فلز به عنوان محصول فرآیند شارژ تولید شده است.
چگالی انرژی در حدود 50 درصد بیشتر از باتری های NiCad است.
به سرعت از باتریهای نیکل- کادمیم در صنعت محاسبه سیار (پرتابل) پیشی گرفتند.
تنها تفاوت آنها با باتری های NiCd در جنس الکترود منفی است، که در آن از آلیاژ
آهن با قابلیت ذخیره مقدار زیادی الکترون استفاده شده است.
باتری های قلمی قابل شارژ:
این باتری ها دقیقا مانند باتری های دیگر عمل می کنند با این تفاوت که می توان آنها را شارژ کرد.
مانند باتری های اولیه باتری قلمی قابل شارژ دارای 4 قسمت اصلی می باشد- الکترود مثبت(کاتد)، الکترود منفی (آند)ف جداکننده والکترولیت. تفاوت در این است که مواد شیمیایی داخل آنها فرایند برگشت را نیز می توانند دنبال کنند و باتری خالی را شارژ کنند.
باتری های قابل شارژ با کارایی بالا را می توان تا 1000 بار شارژ/دشارژ استفاده کرد. این بدان معنی است که شما می توانید بودجه زیادی را در این قسمت صرفه جویی کنید. و نیز تاثیرات زیست محیطی بسیار کمتری نسبت به باتری های غیر قابل شارژ دارند.
باتری های زینک- هوا(Zinc-air)؛یک الکترود از هوا است:
این باتری ها از مرحله تحقیق و توسعه (R&D) گذشته و و هم اکنون در مراحل اولیه تجاری شدن قرار دارند. تفاوت باتری های زینک- هوا با سایر باتری های قابل شارژ به این دلیل است که این باتری ها اکسیژن مورد نیاز برای فرآیند های شیمیایی که منجر به تولید الکتریسیته می شود را مستقیما از هوا استخراج می کنند. الکترود هوا در این باتری ها،در طی فرایند دشارژ(مصرف) اکسیژن را برای تولید جریان الکتریکی جذب می کند و طی فرآیند شارژ باتری اکسیژن را پس می دهد. از آنجایی که در هنگام تخلیه باتری از راه مصرف آن اکسیژن به داخل سلول آورده می شود نیازی به استفاده از اکسید کننده های سنگین فلزی نیست. زمان مفید استفاده در این باتری های نسبت به سایر انواع باتری ها بسیار بهبود یافته است و دارای چگالی انرژی بالا، توان خروجی بالا، و کمترین زمان شارژ در بین همه باتری ها هستند. توسط باتری زینک –هوا می توان انرژی مورد نیاز یک لب تاپ را برای مدت 8 ساعت تامین کرد.
نوع باتری های قابل شارژ:
باتری لب تاپ:
باتری مورد استفاده در لب تاپ ها امروزه پیشرفت های بسیار خوبی داشته است.معمولترین نوع باتری مورد استفاده در لب تاپ ها امروزه باتری های Li-ion هستند. دلیل این امر نیز بهبود انجام شده در این باتری ها در زمینه رفع مشکل اثر حافظه است. باتری های NiMH دارای اثر حافظه بودند که به مرور زمان باعث کاهش کارایی باتری می شد ولی در باتری های Li-ion این مشکل تا حدود زیادی رفع شده استو. بعلاوه، هنگام مقایسه باتری های با ظرفیت مشابه باتری های Li-ion سبک تر هستند. از آنجا که باتری های Li-ion این مزیت ها را نسبت به سایر باتری ها دارند معمولا قیمت آنها در بازار گران تر است. چند توصیه در رابطه با استفاده و شارژ اولیه لب تاپ به صورت زیر ارائه می شود:
هنگام خرید لب تاپ توجه داشته باشید که باتری لب تاپ مقداری شارژ اولیه دارد و همچنین باید توجه داشت که فروشنده هنگام فروش برای تست دستگاه آن را برای شما روشن خواهد کرد. با توجه به نکات گفته شده بالا تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که پس از رفتن به خانه به همراه لب تاپ جدیدتان آن را روشن کنید و اجازه دهید شارژ اولیه کاملا خالی شود. در واقع این مهمترین کار است و انچه در ادامه می آید توصیه هایی هستند که برای بالا بردن طول عمر باتری همیشه وجود دارند. و اما برای ادامه، یادآوری می کنیم که در باتری های Li-ion اثر حافظه تا حدود زیادی حل شده است ولی برای اطمینان توصیه می شود پس از وصل کردن باتری به شارژ(دقیقا بعد از خالی شدن شارژ اولیه)، اجازه دهید کاملا شارژ شود و سپس آن را از برق جدا کرده و تا زمانی که کاملا خالی نشده آن را به برق نزنید. در این جا توصیه های مربوط به اولین استفاده از باتری لب تاپ تمام می شود.
یک مورد بسیار مهم در مورد باتری لب تاپ رعایت نکته ای ظریف هنگام اتصال دوشاخه به برق است. حتما همیشه باید زدن دوشاخه به پریز برق آخرین کاری باشد که انجام می دهید به این معنی که ابتدا فیش خروجی آداپتور را به پشت (یا کنار) لب تاپ وصل کنید و سپس دو شاخه را به برق وصل کنید. متاسفانه بسیاری این نکته را رعایت نمی کنند که همین باعث آسیب به باتری لب تاپ می شود.
برای بالا بردن طول عمر لب تاپ توصیه می شود که زمانی که باتری کاملا شارژ شده دوشاخه را ازبرق بکشید و اجازه ندهید باتری دربا شارژ کامل همچنان به برق متصل باشد.
باتری دوربین فیلم برداری:
باتری دوربین فیلم برداری باید بتواند ولتاژ مورد نیاز قسمت های مختلف آن را برای انجان فیلم برداری در هر شرایطی فراهم کند. باتری باید جریان مناسب برای به کار انداختن موتور نوارفیلم را برای دوربین تامین کند و همین امر موجب شده است که باتری این دوربین ها اندازه بزرگی داشته باشد.
در حال حاظر سه نسل از باتری های دوربین های عکاسی موجود هستند که از آنها استفاده می شود:
باتری NiCd معمولترین، ارزانترین تکنولوژی و بهترین مورد از نظرنصب کردن است.
باتری NiMH توسعه مهمی از باتری های NiCd است که در آن زمان شارژ کمتر شده است و بهره آن برای تعداد دوره های شارژ/دشارژ بسیار بیشتری همچنان خوب باقی می ماند. یک مجموعه باتری NiMH معمولا دارای ظرفیت 30 تا 50 درصد بیشتر از باتری NiCd با اندازه مشابه است. اثر حافظه باتری NiCd که موجب کاهش بهره باتری با هر دوره شارژ/دشارژ می شود، در باتری های دوربین فیلم برداری از نوع NiMH رفع شده است. زمانی که باتری بلااستفاده می شود، باتری NiMH در رابطه با محیط زیست بسیار مناسب تر است زیرا در آن کادمیم که در باتری NiCd وجود داشت، دیگر وجود ندارد.
تکنولوژی Li-ion جدیدترین تکنولوژی باتری های دوربین فیلم برداری محسوب می شود. این باتری بهره را نسبت به سایر انواع باتری ها افزایش داده است ولی به طور مشابه قیمت بالاتری نیز دارد. باتری های Li—ion مورد استفاده در دوربین های فیلم برداری هوشمند نیز هستند، به این صورت که آنها دارای اجزای الکترونیکی بر روی وسیله هستند که اطلاعات را ذخیره می کنند و به باتری اجازه می دهند که با استفاده از این اطلاعات بهره بالاتری داشته باشند.
اگر تا بحال برای خرید باتری برای دوربینتان اقدام کرده باشید متوجه شده اید که قیمت باتری های اصلی هر مارک دوربین خاص بسیار گران است. متاسفانه تولیدکنندگان دوربین هر کدام باتری های مخصوص دوربین ها ی خود را دارند که با باتری سایر دوربین ها مطابقت ندارد، بنابراین توان شما در خرید باتری محدود و تعیین شده خواهد بود.
باتری دوربین عکاسی:
دوربین های عکاسی معمولا در زمان کوتاهی مورد استفاده قرار میگیرند و سپس باید انرژی باتری تا استفاده بعدی همچنان باقی بماند. همین دلیل باعث شده است که باتری های لیتیوم بازار دوربین های عکاسی را در دست داشته باشند. باتری های لیتیوم می توانند توان نسبتا بالایی را در زمان کوتاه تولید کنند. این قابلیت زمانی که دوربین برای چرخش موتور فیلم، تامین توان قطعات الکترونیکی و زوم و فلاش در زمان یکسان به توان نیاز دارد مهم است. باتری های لیتیوم دارای عمر تا 10 سال یا بیشتر هستند که آنها را برای استفاده در دوربین عکاسی مناسب می کند.
معمولترین باتری های دوربین های عکاسی عبارت اند از CR123، CR2، 2CR5 یا CRP2P. یک باتری جدید دیگر CR-V3 است. این باتری 6 ولتی است و در محل دو باتری AA می تواند جا بگیرد. از آنجا که این باتری فضای بین استوانه ها را هدر نمی دهد جای بیشتری برای مواد شیمیایی برای تولید الکتریسیته دارد و بنابراین از یک جفت باتری لیتیوم AA بادوام تر است.
دوربین های دیجیتال بار سنگینی برای باتری ها محسوب می شوند زیرا هنگام استفاده به مقدار زیادی الکتریسیته درمدت زمان کم نیاز دارند. و از سوی دیگر باید باتری دوربین برای مدت زیادی بتواند انرژی را در خود نگاه دارد.
اگرچه تعدادی از باتری های قلیایی دارای نرخ ظرفیت های بسیار بالا (تا مقدار 2500mAh) هستند، اما روشی که باتری های قلیایی برای تبدیل انرژی شیمیایی به انرژی الکتریکی به کار می برند به محدودیتی در مقدار توان تولیدی آنها تبدیل شده است. همین محدودیت باعث می شود که حتی بهترین باتری های AA قلیایی برای استفاده در دوربین دیجیتال کم بیاورند.
باتری های قابل شارژبرای استفاده در دوربین دیجیتال بسیار بهتر هستند. تکنولوژی حال حاضر مورد استفاده در باتری دوربین های دیجیتال از NiHM برای تبدیل انرژی شیمیایی ذخیره شده به انرژی الکتریکی استفاده می کنند. این فرایند شیمیایی می تواند بسیار سریعتر انرژی الکتریکی تولید کند و بنابراین می تواند به باتری2100mAh NiMH اجازه می دهد که کارایی باتری قلیایی 2500mAh را در دوربین دیجیتال داشته باشد.
تکنولوژی NiMH چند مزیت دیگر نیز نسبت به باتری های NiCd دارد. باتری های NiCd مشکل اثر حافظه دارند. این اثر باعث کاهش مقدار الکتریسیته می شود که باتری در دوره شارژ/دشارژ ذخیره می کند. در طول زمان این مشکل باعث می شود که شما متوجه شوید که تعداد بسیار کمتری عکس نسبت به قبلا می توانید با دوربین خود بندازید، قبل از اینکه مجبور شوید باتری آن را شارژ کنید.
مشکلی که باتری های قابل شارژ برای دوربین های دیجیتال نتوانسته اند حل کنند، از دست رفتن توان هنگام استفاده نکردن از دوربین است. باتری در هر روز که از آن استفاده نشود 1 تا 3 درصد از توان خود را از دست می دهد.
خوشبحتانه بیشتر دوربین های دیجیتال به صورتی طراحی می شوند که با باتری های لیتیوم نیز کار کنند. بنابراین می توانید علاوه بر باتری قابل شارژ دوربین، باتری لیتیمی نیز برای مواقع ضروری به همره داشته باشید.
درباره آراس عظیمی پناه
فارغ التحصیل مهندسی الکترونیک از دانشگاه کردستان است
ناهید نوروزی۱۳۹۰/۶/۲۱ [۰۲:۱۴:۳۵ ق.ظ]
با سلام و تشکر از مطالب مفیدتان
من می خواهم یک باتری قابل شارژ تهیه کنم برای مصارف خانگی در هنگام قطع برق، که قابلیت حداقل 12 ساعت برق دهی را داشته باشد و برق 12 ولت داشته باشد. آیا باتریهای لیتیومی چنین قابلیت را دارند. لطفاً راهنمایی ام کنید. بسیار ممنونم
۱۳۹۰/۹/۲۷ [۰۶:۴۱:۰۰ ق.ظ]
دوست عزيز مي خواهم مقداري از اين متن درباره باطري كپي كنم چكار كنم
مدیر سایت۱۳۹۰/۹/۲۷ [۰۸:۳۶:۰۳ ق.ظ]http://banehpedia.com
لطفا در صورت کپی کردن لینک منبع را هم در متن قرار دهید.
مائده۱۳۹۰/۹/۲۸ [۰۱:۵۶:۲۷ ق.ظ]
دوست عزیز با اجازه با ذکر منبع از مطلبتون کپی کردم.ممنونم
لطفا راهنمائی کنید که میتوانم با یک شارژر باطری قلمی و نیم قلمی با مارک سونی باطری های مارک های دیگر قابل شارژ را شارژ کنم و اینکه چه مدت برای زمان شارژ نیاز است چون چراغ قرمز روی شارژر من خیلی زود خاموش می شود و آن چراغ هیچوقت سبز نمی شود . چطور بفهمم که باطری کاملا شارژ شده . متشکرم از توجه شما موفق باشید
تارا علیزاده۱۳۹۰/۱۱/۱۰ [۱۰:۱۰:۵۴ ب.ظ]
جلب کننده است
بهناز نجفی۱۳۹۰/۱۲/۳ [۱۱:۰۶:۳۲ ق.ظ]
سلام مطلبی هم درباره ی اینکه چرا بعضی از باتری ها قابل شارژ هستند و بعضی ها قابل شارژ نیستند را نیز بگذارید باتشکر ممنون فقط اگه میشه تا آخر این هفته پاسخ بدید ممنون
هلیا دانشور۱۳۹۱/۱/۱۵ [۰۳:۵۰:۵۶ ب.ظ]
سلام مطالبتون عالی بود ولی در مورد باتری گوشیم که از نوع Li-polymer می باشد حرفی زده نشد. گوشی من برای شارژ کردن باتری ابتدا شارژ را خالی کرده و سپس پر می کند و این فرآیند باتری را به حد 50 در صد پر می کند. لطفا من را در این زمینه راهنمایی کنید با تشکر
سعيد فرهادي۱۳۹۱/۱/۱۷ [۰۵:۱۴:۰۲ ب.ظ]
با سلام مطالب مفيد و خوبي بيان نموديد . ممنون
احراری۱۳۹۱/۳/۴ [۱۱:۴۳:۲۱ ب.ظ]
مطلب جالبی است اما یک سوال دارم که جوابی براش پیدا نکردم
اصولا برای دوربینهای عکاسی دیجیتال که باتری قلمی شارژی استفاده می کنند باید از چه اّهم استفاده شود. آیا فرقی نمی کند 2500 یا 2300 یا 2650 و یا موارد دیگر باشد؟
از چه مارک تجاری استفده شود تا در زمان عدم استفاده از دوربین(نخصوصا استفاده خانگی) دچار کمترین شارژ مجدد شود
زمان شارژ برای این باتریها تقریبا چقدر است؟ 2 ساعت، 4 ساعت، 12 ساعت. اگر زمان زیادی در شارژ باشند آیا موجب دشارژی یا فرسودگی می شوند یا اصلا مهم نیست
اگر جواب سوالاتم را بصورت ایمیل دریافت کنم خیلی خوشحال خواهم شد و با ذکر منبع برای همه لیست 170 نفریم ارسال خواهم کرد
حسین۱۳۹۱/۵/۱۳ [۰۲:۲۹:۰۳ ق.ظ]
سلام مرسی از اطلاع رسانی فوقالعاده شما لطفا راهنمای بفرمائید رسیوری دارم با شارژر 12ولت و 1 آمپر می خواهم از باتری استفاده کنم که بتونه حد اقل 8 ساعت شارژ داشته باشه 1.میزان آمپر باتری در ساعت نگه داشتن شارژ باتر تاثیر داره؟2.از چه نوع باتری و چه مارکی استفاده کنم که خاسته مورد نظرم تامین بشه .لطف میکنین اگه راهنمای بفرمائید.
مسعود۱۳۹۱/۶/۱۷ [۰۸:۳۸:۲۱ ق.ظ]
سلام
باتشکر فراوان از راهنمایی های خوب شما
می خواستم بدونم که سریع ترین روش برای دشارژ باطری های قلمی قابل شارژ که به باطری هم آسیب نرسه چی هست؟
تشکر
میلاد محمدی۱۳۹۱/۸/۷ [۰۳:۱۰:۵۶ ب.ظ]
ببخشید باتری های قلمی شارژیم مثل باطری های معمولی تاریخ استفاده دارن
حاجت زاده۱۳۹۱/۸/۱۸ [۱۲:۵۹:۲۴ ب.ظ]
از مطالبتون سپاسگزارم
باتری دکمه ای قابل شارژ نداریم یا مورد کم لطفی قرار گرفته ؟
احسان شکوهی ۱۳۹۱/۹/۱ [۰۶:۰۱:۳۳ ب.ظ]
مطالب بسیار جذاب بود اما برای تحقیق من کافی نبود.
لطفا در مورد باطری های کادمیومی . هیبریدی ولیتیوم پلیمری رو هم بزارین .یا اگه میشه به ایمیلم بفرستین با تشکر
احسان۱۳۹۱/۹/۷ [۱۲:۲۴:۱۳ ب.ظ]
اگه ممکنه یکمی هم در مورد مهتابی های قابل شارژ و نحوه ی کارشون توضسح بدین ممنون
محسن2000۱۳۹۱/۱۲/۱۱ [۰۶:۵۸:۳۴ ب.ظ]
آگه ممکنه درباره ی روش از بردن باتری های قلمی کمی توضیح دهید.
فرناز صفرزاده۱۳۹۱/۱۲/۱۲ [۰۷:۴۵:۱۰ ب.ظ]http://kharkhoonfs.blogfa.com
ممنونم از مطلبتون
من برای تحقیق فیزیکم (سوم راهنمایی)ازش استفاده کردم
mehrdad۱۳۹۱/۱۲/۱۸ [۰۲:۳۱:۵۲ ب.ظ]
اگر باتری1.2v.2100mAسه عددش را با سلول خورشیدی 4v.80ma بخواهیم شارژ کنیم ممکن است که در ظول یک روز افتابی یعنی حدود 10 ساعت شارژ کرد یا اگر نه به چند A.Vنیاز داریم با تشکر
شهیاد۱۳۹۲/۲/۲۵ [۱۲:۴۰:۴۶ ق.ظ]http://barg.xazan89.blogfa.com
با سلام و خسته نباشید
هموطنان عزیز از مطالب علمی و مفیدی که ارائه نموده اید سپاسگذارم.
مطالب واقعاً علیمی و مفیدی بودند. ای کاش در آینده و زمانهای مختلف با وارد شدن دیگر نوع باتری ها مطالب را هم ویرایش نمائید.
با اجازه تان قسمتی از متن را در پروزه خود و در وبلاگ" این نیز بگذرد..." قرار خواهم داد. البته متن کامل پروژه را که از چندین منابع مختلف با ذکر منبع نوشته می شود.
سهیل۱۳۹۲/۴/۲۷ [۱۱:۱۸:۵۷ ق.ظ]
سلام
میخواستم بدونم که میشه باتری هایی مثل باتری دوربین عکاسی را بدون مدار و با ترانس ساده شارژ کرد؟
اگه میشه چطوری باید متصلش کنم( یعنی قطب مثبت به مثبت و منفی به منفی یا بالعکس ) ؟
و برای یک باتری 1.5 ولتی به ترانس چند ولتی نیاز هست؟
ممنون
رها۱۳۹۲/۵/۷ [۰۴:۰۴:۵۸ ب.ظ]
چگونه باتری دیگری برای جاروی شارژی ام تهیه کنم؟ باتری قلمی نیکل کادمیوم 1500 ولت است. برای جاروی شارژی سویول سویپر.عمر این باتری ها چه قدر است؟ و درصورت خرابی این باتری ها چگونه باتری دیگری می توان تهیه کرد؟
باتشکر لطفا سریع جواب دهید این موضوع ضروری است.
ب.ب۱۳۹۲/۵/۲۰ [۱۲:۴۹:۳۱ ب.ظ]
با سلام
باطري سوني شارژي2500 گرفتم با توجه به اينكه 8 ساعت هم شارژ نمودم تنها 35 دقيقه فيلم برداري مي كند چند بار هم تكرار نمودم.خوهشمندم راهنمايي بفرمايد. با تشكر
دوربين عكاسي canon sx160 is
رضا ۱۳۹۲/۵/۲۵ [۰۹:۴۱:۳۳ ق.ظ]
با سلام مطالب بسیار مفید بود در صورت امکان دلیل آتش گرفتن باطری li-polimerرا بیان کنید بسیار متشگرم
حسین عظیمی۱۳۹۲/۷/۲۸ [۰۴:۱۰:۳۹ ب.ظ]
باتری 2300 قلمی شارژی در چه مدت زمانی شارژ می شود؟
شهاب۱۳۹۲/۸/۱۵ [۱۱:۴۵:۴۷ ق.ظ]http://-
مقاله مفید و باارزشی بود. ممنون از زحمتی که کشیدید. در بخشی از متن فرمودین:
"حتما همیشه باید زدن دوشاخه به پریز برق آخرین کاری باشد که انجام می دهید به این معنی که ابتدا فیش خروجی آداپتور را به پشت (یا کنار) لب تاپ وصل کنید و سپس دو شاخه را به برق وصل کنید"
در حالی که من جاهای دیگه برعکس این مطلب راشنیده بودم. یعنی اول آداپتور را به برق بزنید بعد به دستگاه وصل نمایید
شاد باشید
۱۳۹۲/۹/۱۷ [۰۸:۰۴:۴۹ ب.ظ]
بهتر بود وسایل مورد نیاز برای باتری شارژکن هم می نوشتید
محسن محمدی از کوهدشت۱۳۹۲/۱۰/۲۰ [۰۸:۲۸:۱۱ ق.ظ]henjesblog.ir
با سلام و درود فراوان
میشه لطف کنید درباره عمر باطری های تصویربرداری مثل
z1 sony.fd.7d,...
در سایت قرار بدین ممنون میشم
باشد موفقیت از آن شما
عليرضا حسينى۱۳۹۲/۱۰/۲۱ [۰۱:۵۲:۳۷ ق.ظ]Www.0374.loxblog.com
سلام دوست عزيز من سؤالى داشتم مى خواستم بدونم اگه وسيله اى خودش باترى قابل شارژ نداشتى باشه و باترى معمولى بخونه البته نيم قلم ما مى ترانيم باترى شارژى برايش بسازيم يا نه
مثلا من يك چهار تا بيسيم از مارك هاى مختلف دارم و مى خوام ببينم مى شود براى آنها باترى قابل شارژ ساخت يا از جايى گرفت مثلا از كجا يا چه جورى مى شود گرفت البته دو تا از آن ها كه ماركشان يكى است باترى نيم قلمى مى خورد و دو تاى ديگر كه ماركشان فرق مى كند با آنها باترى كتابى مى خورند اگر مى شود مرا راهنمايى كنيد چه در اينجا يا ارسال راهنمايتان به ايميلم.
معصومی۱۳۹۲/۱۱/۱۹ [۱۱:۵۴:۳۵ ق.ظ]
با سلام ، احتراما" به اطلاع می رساند اینجانب به دستگاهی نیاز دارم که میزان طول عمر باطری های قلمی یا نیم قلمی و ..... موجود در بازار را اتدازه گیری نمایم. آیا چنین دستگاهی در ایران موجود می باشد یا خیرٍ ؟
فرزاد۱۳۹۲/۱۱/۲۱ [۱۲:۰۷:۱۱ ق.ظ]
می خواستم بدونم چرا بعضی از باتری ها شارژ می شوند.چه چیزی دارند که باعث میشه شارژ بشن
ابوالفضل زارع۱۳۹۲/۱۲/۱۴ [۰۲:۲۱:۰۲ ب.ظ]
سلام .
من دارم چند تا باند برای تبلتم درست می کنم از این رو به مشکل ولت برخوردم و باید باطی 12 ولت داشته باشم و اونو شارژ کنم و آمپر اون بالا باشه (4-3) اگه میشه یه باطری برای من معرفی کنید ؟ اگه میشه خیلی زود جواب بدین آخه اینا موندن دستم و نمی خوام با آدابتور کار کنن. متشگرم.
مدیر سایت۱۳۹۲/۱۲/۱۴ [۰۲:۳۴:۵۶ ب.ظ]
آقای زارع
دوست گرامی باطری های وسایل دیجیتال از نوع منابع تغذیه سوئیچینگ هستند و فقط صرف دانستن آمپر و ولتاژ به وسیله صدمه خواهد زد.
لطفا با نمایندگی فروشنده تبلتتان تماس بگیرید.
رضا۱۳۹۳/۴/۱۴ [۱۱:۱۲:۲۲ ب.ظ]
سلام
بچه ها امروز من یه باطری گوشی تلفن همراه را که باد کرده بود رو از روی کنجکاوی باز کردم همین جور که داشتم مواد داخلشو در می آوردمو دیدم داره داغ میشه بعدش یکم روش آب ریختم دیدم آتیش گرفت علتشو کسی می دونه چرا آتیش گرفت. ممنون
محمد حبیبی۱۳۹۳/۶/۲۷ [۰۵:۰۵:۲۴ ب.ظ]
سلام باتری قلمی را چند ساعت باید به شارز گذاشت
امیر۱۳۹۳/۷/۱۲ [۰۱:۰۱:۳۵ ب.ظ]
سلام. اگر گوشی موبایل رو با شارژرهای آمپر بالاتر یا پایینتر شارژ کنیم برای باطری مضر هست؟
حسن۱۳۹۳/۸/۱۷ [۱۱:۳۱:۵۸ ق.ظ]
سلام بر دوستان
دستگاهی داریم که باطری ۱۲ ولت رو که از آدابتور یا ترانس داره شارژ میشه بعد از اتمام شارژ، شارژو قطع کنه؟
ممنون میشم کسی راهنماییم کنه
Hassan.noori211@gmail.com
زهرا۱۳۹۳/۸/۲۰ [۰۷:۴۴:۵۷ ب.ظ]
ممنوووووووون
من از این مطلب عالی برای تحقیق فناوری استفاده کردم (هشتم=سوم راهنمایی)
فقط کمی مطالبش سنگینه دوستان کاش میشد به زبان ساده تری مینوشتید
علی اکبر شریفیان۱۳۹۴/۱/۷ [۰۲:۱۱:۵۶ ب.ظ]
با سلام،باتری نیم قلمی camelionقابل شارژ1/2 ولتاز نوع ni-mh خریدم.در مورد مدتی که برای شارژ باید به برق متصل باش و نیز وقتی که می خواهم مجدداً شارژ کنم چند ساعت باید به برق بزنم چیزی نگفت .ممنون می شوم اگر راهنمایی ام کنید.
عرفان۱۳۹۴/۲/۲۸ [۰۹:۲۱:۴۶ ب.ظ]
سلام و خسته نباشید سوالی داشتم از حضورتون سر رشته ای ندارم تو علم الکترونیک فقط یه یه مسله ای پیش اومده برام اینکه آیا باتری وجود داره که از چند منبع مختلف همزمان تغذیه کنه
امیر۱۳۹۴/۵/۲ [۰۵:۳۷:۱۷ ب.ظ]
من میخواهم متورم را برای اولین بار شارژ بزنم باتری خیلی قوی دارد من چند ساعت ان را شارژ بزنم
جابري از ميانه۱۳۹۴/۵/۱۰ [۱۲:۰۶:۲۷ ب.ظ]
با سلام من مي خواستم با دايو dvd كه اضافه دارم وبه دردم نمي خورد و باز كردم ازش براي خواندن سي دي ام پي تري استفاده كنم چه شارژري وصل كنم
روش نوشته 12 ولتي
البته يك پاور يا اي سي سوخته دارم ميشه ازش كار گرفت؟
با تشكر
نوشین احمدی۱۳۹۴/۷/۲۲ [۰۶:۰۱:۲۹ ب.ظ]
باطری را چه مدت باید در شارژر گذاشت . من شارژر را از برق درنمیاورم و همیشه توی برق هست و باطری را هم تا زمان نیاز از توی ان برنمیدارم گاهی با اینکه زیاد به برق هست اما شارژنمیشه . ایا زمان مشخصی به برق باید باشد .باطریها 1/5 ولت است
متشکرم از پاسختان
ایمان زارع پور۱۳۹۴/۹/۹ [۰۸:۱۴:۱۳ ق.ظ]
سلام
ممنون از مطالبی که گذاشتید
اگر برای توضیح هر باطری عکس همون باطری و شمای فنی هم میگذاشتی عالی میشد .
علی مهرابی۱۳۹۴/۹/۲۰ [۰۹:۱۰:۴۳ ب.ظ]
درود بر شما سپاسگذارم از مطالبی که عنوان کردید
جسارتا سوالی خدمتتون داشتم
من برای ساخت یک کاروان نیاز به باتری شارژی دارم که بتواند برای 12 ساعت یک کولر گازی اسپلت و دو عدد روشنایی را جواب دهد
1- آیا اصلا باتری شارژی برای این مورد هست ؟
2- در صورتی که وجود داشته باشد وزن و حجم و ابعاد باطریها چقدر هست ؟
3- حدود قیمتش چند برام در میاد ؟
4- برای شارژشون چه جور شارژری میخواهد آیا قابل حمل هست یا نه ؟ و حدودا چقدر زمان میبرد که باطریها شارژ شود ؟
ممنونم از راهنماییتون
پویا۱۳۹۴/۱۰/۲۶ [۰۱:۴۹:۳۶ ب.ظ]
سلام
اگر شارژ باتری قلمی تمام شود وما مدتی از آن مثلا 5ماه اسفاده نکنیم عمر باتری زود به پایان میرسد؟
تهمورث۱۳۹۴/۱۱/۱۱ [۰۲:۴۸:۵۹ ق.ظ]
سلام دوست عزیز، از بابت اطلاعات نسبتا جامع در مورد باطری ممنونم عالی بود . فقط یه سئوال میشه باطری عادی مثل الکالاین رو در صورت نیاز،فوری و دسترسی نداشتن به باطری جدید شارژ کرد و موقتا استفاده کرد.
اطلاعات رو درادامه بگذارید تا دوستان هم در صورت نیاز انی استفاده کنن
رضا۱۳۹۴/۱۱/۱۵ [۰۴:۳۰:۲۸ ب.ظ]
سلام من میخام از منبع تغذیه 12ولت درب بازکن برقی برای شارز باطری اتومبیل 12 ولت 55 امپر استفاده کنم ایا ممکنه ممنون
مجتبی میرزایی۱۳۹۵/۱/۱۳ [۰۸:۳۱:۱۵ ب.ظ]
سلام من یک باتری شارژی درست مثل همون باتری سبزه که توشکله دارم شارژرش خراب شده می خوام ببینم شارژرش باید چند ولت و چند امپر باشه میشه لطفا زودتر راهنماییم کنید
طاهری۱۳۹۵/۳/۱۸ [۱۲:۲۳:۱۲ ب.ظ]
سلام. سعی میکنم طریقه شارژ صحیح باتری های نیکل-کادمیوم و نیکل-متال را به ساده ترین روش برای دوستان آموزش بدم.
۱.ظرفیت اسمی جریان باتری را به ۱۰ تقسیم کنید. مثلا برای باتری ۲۱۰۰ میلی آمپری میشه ۲۱۰.
۲.حالا هر سلول باتری را تا حدود 0.8 ولت دشارژ کنید.
۳.باتری کاملا خالی شده را با آمپری که بدست آوردین مثلا ۲۱۰ میلی آمپر بمدت ۱۴ ساعت با جریان ثابت شارژ کنید تا کامل پر بشه.
۴. برای شارژ باتری به ازای هر سلول به حدود ۳ ولت ولتاژ در شارژر نیازه.
۵.شارژر را هم براحتی با رگلاتوری مثل lm317 که بصورت جریان رگوله بسته شده میتونید بسازید.
۶.فقط یادتون باشه زمان شارژ از ۱۴ ساعت و دمای باتری ها از ۴۰ درجه بیشتر نشه.
موفق باشید.
حجتی ۱۳۹۵/۳/۲۶ [۱۰:۰۰:۲۴ ق.ظ]hojati.j@stpc.ir
سلام میخام جاروشارژی آداپتوری کنم -درون دستگاه 10 باطری 300 میلی امپر و ولتاژهر یک از ان باطری ها 1/2 ولت وجود داره و باطری ها سری بسته شدن - اداپتور تغذیه باطری ها 12 و 300 میلی آمپر نوشته شده ممنون هستم واسم محاسبه کنید چه آداپتوری از لحاظ ولتاژ و آمپر در بازار تهیه کنم / اصلا امکان داره آداپتوری بشه؟؟
ممنون از لطفتون
سعید۱۳۹۵/۳/۳۰ [۰۱:۱۳:۳۶ ب.ظ]
سلام.خسته نباشید
من میخوام یه وسیله درست کنم که باتری قابل شارژ کار بکنه مثل باتری تبلت
میخواستم راهنماییم بکنید که چطور میتونم استفاده کنم که باتری هم برق وسیله رو تامین کنه و وقتی شارژش تموم شد بدون جدا کردن از دستگاه قابل شارژ باشه
آیا به وسیله خاصی نیاز دارم برای این کار؟
فرید۱۳۹۵/۴/۳۰ [۱۰:۱۸:۱۲ ب.ظ]
سلام
ممنون از مطالب خوبتون.
من یه MP3 player دارم که باتری اولیه ش نیم قلمی Ni-MH
750mAh و 1.2v هست.
ینی روش نوشته:
typ. 800 mAh
min. 750 mAh
و 75 میلی آمپر هست.
توی بازار یه مدل پیدا کردم که 900mAh و 1.2 ولت هست.
امپرش بالاتر هست ولی ولتاژ یکی هست.
بنظرتون این باتری برای دستگاه مناسبه یا نه؟ آیا زمان شارژ و استفاده ش بالاتر از 750 هست؟
با تشکر.
ریحانه۱۳۹۵/۷/۱ [۰۹:۴۰:۲۶ ب.ظ]
سلام دوربینه من canon هستش باتری هاشم قابل شارژه (باتری: camelion 2500) ولی نمیدونم چقدر زمان میبره شارژ شه لطفا بهم بگین.
محمد کرمی۱۳۹۵/۷/۳ [۰۵:۴۱:۴۷ ب.ظ]
سلام من چهار تا از این باطری دارم ک نمیدونم چ جوری شلرژ مشه لطفا کمک کنید.
باتری قلمی شارژی C.F.L مدل 4550mAh
مدیر سایت۱۳۹۵/۷/۴ [۰۹:۴۵:۰۹ ق.ظ]
دوست عزیز، باتری های قلمی شارژی با شارژر مخصوص خود شارژ می شوند.این شارژر از فروشگاههای قطعات الکترونیکی قابل خرید هستند.
مدیر سایت۱۳۹۵/۷/۵ [۰۴:۰۴:۰۶ ب.ظ]
خانم ریحانه، بانری های 2200 میلی آمپر مدت زمان شارژشان بسته به مدل بین 9 تا 12 ساعت است. این مدل بخصوص را خبر نداریم ولی عموما باید یکی دو ساعت بیشتر شارژ شود. شارژ زیاد در مورد باتری ها در صورتی که شارژر به صورت خودکار جریان را قطع نکند خطرناک اشت.
عارف بیات۱۳۹۵/۷/۱۴ [۱۲:۰۳:۴۶ ب.ظ]
درود بر شما. می خواستم نظر شما رو در باره احیای باطریهای در انبار مانده کاملا دشارژ که دیگر شارژ قابل شارژ نیستند (در اثر سولفاته شدن) بپرسم. مقاله ای را در این مورد خوانده ام. آیا صحت دارد؟ نظر شما به عنوان متخصص چیست؟
بی صبرانه منتظر جواب حضرتعالی می مانم.
عارف بیات۱۳۹۵/۷/۱۴ [۱۲:۳۵:۲۵ ب.ظ]
با سلام مجدد. منظور اینجانب باطری سیلد شده خودرو است که عوام با نام اتمی از آن یاد می کنند. باتشکر فراوان
هادی۱۳۹۵/۷/۲۳ [۰۹:۳۷:۵۳ ق.ظ]
سلام ببخشید ممکنه گوشی هایی که با باتری 2600 میلی آمپر کار میکنن رو باتریشونو عوض کنیم مثلا 3000 یا کمتر از 2600 میلی آمپر استفاده کنیم؟
اگه ممکنه جواب رو به ایمیلم بفرستین ممنونم
فرهاد۱۳۹۵/۹/۱۸ [۱۲:۰۰:۵۵ ق.ظ]
دوستاناگر وقتی گوشی رو خریداری کردیم متوجه بشیم باطریش خالی هستش این حالت باعث کم شدن عمر باطری میشه؟
رضا۱۳۹۵/۱۰/۲۲ [۱۰:۰۳:۵۲ ب.ظ]
درود پروردگار بر شما بهشت نوش جانت معلمان كه درس زندگي آموختند در بهشت ابدي جايشان خوش است
رضا ۱۳۹۵/۱۰/۲۲ [۱۰:۲۴:۵۹ ب.ظ]
كدام يك از باطرها براي وسيله نقله مناسب تر است ، كه داراي اين قابليت باشند سرعت شارژ سريع ماندگاري نيرو طول عمر مفيد از راهنمائي شما بسيار متشكرم مطلب شما بسيار مفيد بود
محسن۱۳۹۶/۴/۸ [۱۲:۰۵:۴۷ ق.ظ]
با سلام ببخشید من باطری قلمی یا همون باطری ساعت رو چه جوری باید دوتا باطری رو با هم ارتبط بدم که شارز بشه ایا دیودم میخاد .شارزر باطری من برای یه ماشین کنترلی میباشد میخام یه باطری قابل شارز بسازم
جواد۱۳۹۶/۵/۶ [۱۱:۴۶:۳۰ ق.ظ]
سلام
من وقتي باطري رو در شارژر قرار ميدم ، شارژر چشمك ميزنه ولي بعضي باتريها رو چشمك نميزنه و شارژ ميكنه و چراغش سبز ميشه.
ميخوام بدونم چرا براي بعضي باطريها از همون ابتدا چراغ قرمز شارژر چشمك زنه و شارژ نميشه؟
باتشكر
آرش ۱۳۹۶/۹/۱۶ [۰۸:۲۴:۲۴ ب.ظ]
با سلام و تشکر از سایت مفیدتون. یه سوال داشتم.
یه وسیله دارم که باطریش خراب شده. مشخصاتی که روش هست 7.4 V و 800 mAh و 5.92 Wh حالا میخواستم بدونم که آیا من میتونم باطریهای 7.4 ولتی رو با هر ظرفیتی مثلا 2200 mAh رو میتونم استفاده کنم؟
با تشکر فراوان
محمد حسن دوستی۱۳۹۷/۲/۴ [۱۰:۰۰:۳۵ ب.ظ]
باسلام.یک سوال داشتم.
اگر از دستگاه های شارژی مثل دریل شارژی به مدت طولانی یا سه ماه استفاده نکنیم باطری انها خراب می شود.
حسن۱۳۹۷/۷/۱۶ [۰۳:۴۶:۴۸ ق.ظ]
با سلام سوال داشتم من یک باطری دوربین پاناسونیک لیتیوم یونی دارم که چندین سال استفاده نکردم و داخل پک میباشد ایا از زمان باز کردن و استفاده کردن این باتری 10 سال طول عمر دارد یا نه دوم اینکه تاریخی از شروع تولید پشت پک این باتری ننوشته ممنون میشم در این زمینه راهنمایی کنید.جوابا به ایمیلم بفرستید یه دنیا ممنونم. باتشکر از زحمات شما......
من می خواهم یک باتری قابل شارژ تهیه کنم برای مصارف خانگی در هنگام قطع برق، که قابلیت حداقل 12 ساعت برق دهی را داشته باشد و برق 12 ولت داشته باشد. آیا باتریهای لیتیومی چنین قابلیت را دارند. لطفاً راهنمایی ام کنید. بسیار ممنونم
لطفا راهنمائی کنید که میتوانم با یک شارژر باطری قلمی و نیم قلمی با مارک سونی باطری های مارک های دیگر قابل شارژ را شارژ کنم و اینکه چه مدت برای زمان شارژ نیاز است چون چراغ قرمز روی شارژر من خیلی زود خاموش می شود و آن چراغ هیچوقت سبز نمی شود . چطور بفهمم که باطری کاملا شارژ شده . متشکرم از توجه شما موفق باشید
اصولا برای دوربینهای عکاسی دیجیتال که باتری قلمی شارژی استفاده می کنند باید از چه اّهم استفاده شود. آیا فرقی نمی کند 2500 یا 2300 یا 2650 و یا موارد دیگر باشد؟
از چه مارک تجاری استفده شود تا در زمان عدم استفاده از دوربین(نخصوصا استفاده خانگی) دچار کمترین شارژ مجدد شود
زمان شارژ برای این باتریها تقریبا چقدر است؟ 2 ساعت، 4 ساعت، 12 ساعت. اگر زمان زیادی در شارژ باشند آیا موجب دشارژی یا فرسودگی می شوند یا اصلا مهم نیست
اگر جواب سوالاتم را بصورت ایمیل دریافت کنم خیلی خوشحال خواهم شد و با ذکر منبع برای همه لیست 170 نفریم ارسال خواهم کرد
باتشکر فراوان از راهنمایی های خوب شما
می خواستم بدونم که سریع ترین روش برای دشارژ باطری های قلمی قابل شارژ که به باطری هم آسیب نرسه چی هست؟
تشکر
باتری دکمه ای قابل شارژ نداریم یا مورد کم لطفی قرار گرفته ؟
لطفا در مورد باطری های کادمیومی . هیبریدی ولیتیوم پلیمری رو هم بزارین .یا اگه میشه به ایمیلم بفرستین با تشکر
من برای تحقیق فیزیکم (سوم راهنمایی)ازش استفاده کردم
هموطنان عزیز از مطالب علمی و مفیدی که ارائه نموده اید سپاسگذارم.
مطالب واقعاً علیمی و مفیدی بودند. ای کاش در آینده و زمانهای مختلف با وارد شدن دیگر نوع باتری ها مطالب را هم ویرایش نمائید.
با اجازه تان قسمتی از متن را در پروزه خود و در وبلاگ" این نیز بگذرد..." قرار خواهم داد. البته متن کامل پروژه را که از چندین منابع مختلف با ذکر منبع نوشته می شود.
میخواستم بدونم که میشه باتری هایی مثل باتری دوربین عکاسی را بدون مدار و با ترانس ساده شارژ کرد؟
اگه میشه چطوری باید متصلش کنم( یعنی قطب مثبت به مثبت و منفی به منفی یا بالعکس ) ؟
و برای یک باتری 1.5 ولتی به ترانس چند ولتی نیاز هست؟
ممنون
باتشکر لطفا سریع جواب دهید این موضوع ضروری است.
باطري سوني شارژي2500 گرفتم با توجه به اينكه 8 ساعت هم شارژ نمودم تنها 35 دقيقه فيلم برداري مي كند چند بار هم تكرار نمودم.خوهشمندم راهنمايي بفرمايد. با تشكر
دوربين عكاسي canon sx160 is
"حتما همیشه باید زدن دوشاخه به پریز برق آخرین کاری باشد که انجام می دهید به این معنی که ابتدا فیش خروجی آداپتور را به پشت (یا کنار) لب تاپ وصل کنید و سپس دو شاخه را به برق وصل کنید"
در حالی که من جاهای دیگه برعکس این مطلب راشنیده بودم. یعنی اول آداپتور را به برق بزنید بعد به دستگاه وصل نمایید
شاد باشید
میشه لطف کنید درباره عمر باطری های تصویربرداری مثل
z1 sony.fd.7d,...
در سایت قرار بدین ممنون میشم
باشد موفقیت از آن شما
مثلا من يك چهار تا بيسيم از مارك هاى مختلف دارم و مى خوام ببينم مى شود براى آنها باترى قابل شارژ ساخت يا از جايى گرفت مثلا از كجا يا چه جورى مى شود گرفت البته دو تا از آن ها كه ماركشان يكى است باترى نيم قلمى مى خورد و دو تاى ديگر كه ماركشان فرق مى كند با آنها باترى كتابى مى خورند اگر مى شود مرا راهنمايى كنيد چه در اينجا يا ارسال راهنمايتان به ايميلم.
من دارم چند تا باند برای تبلتم درست می کنم از این رو به مشکل ولت برخوردم و باید باطی 12 ولت داشته باشم و اونو شارژ کنم و آمپر اون بالا باشه (4-3) اگه میشه یه باطری برای من معرفی کنید ؟ اگه میشه خیلی زود جواب بدین آخه اینا موندن دستم و نمی خوام با آدابتور کار کنن. متشگرم.
دوست گرامی باطری های وسایل دیجیتال از نوع منابع تغذیه سوئیچینگ هستند و فقط صرف دانستن آمپر و ولتاژ به وسیله صدمه خواهد زد.
لطفا با نمایندگی فروشنده تبلتتان تماس بگیرید.
بچه ها امروز من یه باطری گوشی تلفن همراه را که باد کرده بود رو از روی کنجکاوی باز کردم همین جور که داشتم مواد داخلشو در می آوردمو دیدم داره داغ میشه بعدش یکم روش آب ریختم دیدم آتیش گرفت علتشو کسی می دونه چرا آتیش گرفت. ممنون
دستگاهی داریم که باطری ۱۲ ولت رو که از آدابتور یا ترانس داره شارژ میشه بعد از اتمام شارژ، شارژو قطع کنه؟
ممنون میشم کسی راهنماییم کنه
Hassan.noori211@gmail.com
من از این مطلب عالی برای تحقیق فناوری استفاده کردم (هشتم=سوم راهنمایی)
فقط کمی مطالبش سنگینه دوستان کاش میشد به زبان ساده تری مینوشتید
کاش پاسخ سؤالات بالا روی سایت قرار داشت تا ما می توانستیم بهره مند شویم
روش نوشته 12 ولتي
البته يك پاور يا اي سي سوخته دارم ميشه ازش كار گرفت؟
با تشكر
متشکرم از پاسختان
ممنون از مطالبی که گذاشتید
اگر برای توضیح هر باطری عکس همون باطری و شمای فنی هم میگذاشتی عالی میشد .
جسارتا سوالی خدمتتون داشتم
من برای ساخت یک کاروان نیاز به باتری شارژی دارم که بتواند برای 12 ساعت یک کولر گازی اسپلت و دو عدد روشنایی را جواب دهد
1- آیا اصلا باتری شارژی برای این مورد هست ؟
2- در صورتی که وجود داشته باشد وزن و حجم و ابعاد باطریها چقدر هست ؟
3- حدود قیمتش چند برام در میاد ؟
4- برای شارژشون چه جور شارژری میخواهد آیا قابل حمل هست یا نه ؟ و حدودا چقدر زمان میبرد که باطریها شارژ شود ؟
ممنونم از راهنماییتون
اگر شارژ باتری قلمی تمام شود وما مدتی از آن مثلا 5ماه اسفاده نکنیم عمر باتری زود به پایان میرسد؟
اطلاعات رو درادامه بگذارید تا دوستان هم در صورت نیاز انی استفاده کنن
۱.ظرفیت اسمی جریان باتری را به ۱۰ تقسیم کنید. مثلا برای باتری ۲۱۰۰ میلی آمپری میشه ۲۱۰.
۲.حالا هر سلول باتری را تا حدود 0.8 ولت دشارژ کنید.
۳.باتری کاملا خالی شده را با آمپری که بدست آوردین مثلا ۲۱۰ میلی آمپر بمدت ۱۴ ساعت با جریان ثابت شارژ کنید تا کامل پر بشه.
۴. برای شارژ باتری به ازای هر سلول به حدود ۳ ولت ولتاژ در شارژر نیازه.
۵.شارژر را هم براحتی با رگلاتوری مثل lm317 که بصورت جریان رگوله بسته شده میتونید بسازید.
۶.فقط یادتون باشه زمان شارژ از ۱۴ ساعت و دمای باتری ها از ۴۰ درجه بیشتر نشه.
موفق باشید.
ممنون از لطفتون
من میخوام یه وسیله درست کنم که باتری قابل شارژ کار بکنه مثل باتری تبلت
میخواستم راهنماییم بکنید که چطور میتونم استفاده کنم که باتری هم برق وسیله رو تامین کنه و وقتی شارژش تموم شد بدون جدا کردن از دستگاه قابل شارژ باشه
آیا به وسیله خاصی نیاز دارم برای این کار؟
ممنون از مطالب خوبتون.
من یه MP3 player دارم که باتری اولیه ش نیم قلمی Ni-MH
750mAh و 1.2v هست.
ینی روش نوشته:
typ. 800 mAh
min. 750 mAh
و 75 میلی آمپر هست.
توی بازار یه مدل پیدا کردم که 900mAh و 1.2 ولت هست.
امپرش بالاتر هست ولی ولتاژ یکی هست.
بنظرتون این باتری برای دستگاه مناسبه یا نه؟ آیا زمان شارژ و استفاده ش بالاتر از 750 هست؟
با تشکر.
باتری قلمی شارژی C.F.L مدل 4550mAh
http://s8.picofile.com/file/8268494168/%D8%A8%D8%A7%D8%AA%D8%B1%DB%8C_%D9%82%D9%84%D9%85%DB%8C_%D8%B4%D8%A7%D8%B1%DA%98%DB%8C_cfl_%D9%85%D8%AF%D9%84_4550mah.jpg
بی صبرانه منتظر جواب حضرتعالی می مانم.
اگه ممکنه جواب رو به ایمیلم بفرستین ممنونم
جهت مدت زمان شارز باطری قلمی به لینک زیر مراجعه فرمایید
http://convert-to.com/491/recharging-rechargeable-nimh-nicd-batteries.html
من وقتي باطري رو در شارژر قرار ميدم ، شارژر چشمك ميزنه ولي بعضي باتريها رو چشمك نميزنه و شارژ ميكنه و چراغش سبز ميشه.
ميخوام بدونم چرا براي بعضي باطريها از همون ابتدا چراغ قرمز شارژر چشمك زنه و شارژ نميشه؟
باتشكر
یه وسیله دارم که باطریش خراب شده. مشخصاتی که روش هست 7.4 V و 800 mAh و 5.92 Wh حالا میخواستم بدونم که آیا من میتونم باطریهای 7.4 ولتی رو با هر ظرفیتی مثلا 2200 mAh رو میتونم استفاده کنم؟
با تشکر فراوان
اگر از دستگاه های شارژی مثل دریل شارژی به مدت طولانی یا سه ماه استفاده نکنیم باطری انها خراب می شود.